5 θετικά πράγματα που σου δίνει ο χορός

Ο χορός δεν είναι απλά ένας ευχάριστος τρόπος για να γυμναστείς. Είναι έκφραση, πάθος, εκτόνωση, ψυχοθεραπεία. Ο χορός είναι μαγεία και αν ποτέ επιλέξεις να το δοκιμάσεις, θα κολλήσεις για πάντα.  Σκέψου μόνο ότι θα μπορείς να διοχετεύσεις όλα σου τα συναισθήματα μέσα από αυτόν, χωρίς να χρειαστεί να προκαλέσεις κάποιο "πρόβλημα"-στην περίπτωση που έχεις τα νεύρα του αιώνα. Ο ρυθμός, η μουσική, τα βήματα και εσύ γίνεστε ένα. Δεν είναι απαραίτητο να χορεύεις κάτι συγκεκριμένο. Είσαι έτοιμη να δεις τα θετικά πράγματα που σου δίνει ο χορός;

Μυαλό σε εγρήγορση

Στο χορό έχεις να μάθεις χορογραφίες, βήματα, να μπαίνεις σωστά στο μέτρημα.  Όταν μαθαίνεις χορό, μαθαίνεις στο σώμα σου και στο μυαλό σου να επικοινωνούν ακόμα περισσότερο. Θα μου πεις ότι αυτό συμβαίνει ούτως ή άλλως στην καθημερινότητα μας. Δεν έχεις άδικο, αλλά στο χορό το εξελίσσεις ένα παραπάνω. Γιατί θα πρέπει να συντονίσεις κίνηση και ταυτόχρονα να θυμάσαι και ποιο είναι το επόμενο βήμα. Ο χορός κάνει καλό και στη μνήμη λοιπόν.

Καλύτερη φυσική κατάσταση & στάση του σώματος

Στητός ποπός, σφιχτά αλλά όχι πολύ μυώδη χέρια και πόδια. Σώμα σε καλή φυσική κατάσταση και κορμί λαμπάδα, μιας και μέσα από το χορό και κιλά μπορείς να χάσεις-σχεδόν ανώδυνα- αλλά μαθαίνεις και πως να στέκεσαι πάντα με το κορμί ίσιο. Πόνοι στη μέση, στον αυχένα και γενικά όλες οι παρενέργειες του να κάθεσαι και στέκεσαι λάθος παύουν να υπάρχουν.

Ψυχοθεραπεία μετά μουσικής

Έχεις νεύρα; Ξέσπασε στο χορό. Θες να κλάψεις; Κλάψε την ώρα που χορεύεις και εκτόνωσε αυτή τη θλίψη. Είσαι τόσο χαρούμενη που πραγματικά δεν μπορεί να μείνεις ήσυχα σε ένα σημείο; Χόρεψε, χόρεψε, χόρεψε. Θα εντυπωσιαστείς με το πόσο καλή ψυχοθεραπεία είναι ο χορός. Δεν είναι μόνο το γεγονός ότι σε βοηθάει να εκτονώσεις ένα συναίσθημα, σε βοηθάει συνάμα να καταλάβεις και να έρθεις σε επαφή με το συναίσθημα. 

Ενίσχυση αυτοπεποίθησης

Μαθαίνεις νέα βήματα, εκτελείς χορογραφίες, το σώμα σου είναι γυμνασμένο. Χρειάζεται κάτι περισσότερο για να έχεις αυτοπεποίθηση; Όχι! Ο χορός σε κάνει να νιώθεις τέλεια με τον ίδιο σου τον εαυτό παρά τις ατέλειες που έχεις. Αποδέχεσαι τον εαυτό σου έτσι όπως είναι μέσα από το χορό και είναι το μεγαλύτερο δώρο που μπορείς να σου κάνεις!

Μείωση του στρες

Και φυσικά από ό,τι έχεις καταλάβει από τα παραπάνω ο χορός μειώνει το στρες. Δοκίμασε μια φορά που θα είσαι φουλ στρεσαρισμένη και βάλε ένα δυνατό χορευτικό κομμάτι. Ξεκίνα να χορεύεις. Απλά να χορεύεις χωρίς να σκέφτεσαι τα βήματα ή αν φαίνεσαι σα μια τρελή που χορεύει. Απλά κάν'το και απόλαυσέ το και μόλις τελειώσει το κομμάτι θα δεις ότι θα είσαι φανερά λιγότερο στρεσαρισμένη.

Πηγή: www.ediva.gr